Bores Franchise Header

#prisvärdpremium

Vi hjälper dig att rita upp restaurangen, planera inför öppning och stöttar dig genom affärskritiska beslut. Vi har ett snickarteam som hjälper dig och vi förbereder dina anställda med en grundutbildning. Just nu söker vi franchisetagare i Västerås, Örebro, Eskilstuna, Karlstad, Nyköping och Gävle!

Ansök

Inga meriter, inga problem

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet från restaurangverksamhet eller företagande för att starta en egen Bores, däremot behöver du vara ambitiös, positiv, handlingskraftig och vara villig att jobba hårt. Det viktigt att du har en stor social förmåga och kan hantera alla typer av människor.

läs mer om bores och vår expansionsplan här


Facefooto Se 1180

Finasiella förutsättningar

Investeringens storlek skiftar från lokal till lokal men för att starta en Bores-certifierad behövs normalt en investering på ca 1 000 000 - 2 000 000:- plus köksmaskiner på ca 450 000-700 000:-, en hel del av investeringen kan normalt leasas. I detta räknar vi med att du:

 • Du står själv för byggkostnader samt inköp av inventarier och utrustning.
 • Rörlig royalty
 • Marknadföringsavgift
 • Startavgift

Egen företagare

Verksamheten ska drivas i aktiebolag, vilket vi hjälper dig att starta upp och vi hjälper dig även med att hitta rätt finansieringsalternativ beroende på dina behov och förutsättningar.

När du startar en Bores-enhet blir du egenföretagare, då är det viktigt att du har koll på ekonomin, är noggrann och punktlig. Det är viktigt att förstå att det inte bara är att ragga runt när du startat en Bores för det finns ingen genväg till framgång utan det är hårt jobb som gäller. Vi är dock med dig och kommer jobba precis lika hårt som du för att skapa den bästa Bores-enheten just ditt kvarter någonsin har sett.

Hur ser jobbet ut?

Som franchisetagare arbetar du både med små och stora visioner. Arbetsuppgifterna omfattar allt inom att vara egen företagare. För det är precis det du är. Arbetstiderna är oregelbundna, med jobb både kvällar och helger. Speciellt i uppstartsskedet.

Du kommer att vara ansvarig för ett helt crew och måste kunna leda, organisera och motivera dina medarbetare. Viktigt att du är bra på att planera både din och andras tider, ansvar och uppgifter

Facefooto Se 1185

Starta Bores i 8 steg

 1. Vi går igenom din ansökan och passar du så blir du kallad till intervju
 2. Vi tar en första intervju och skriver på ett sekretessavtal.
 3. Andra intervju, vi tar en diskussion om vilkor, läge och lokal och skriver på ett föravtal.
 4. Tredje intervjun, nu skriver vi det slutgiltiga franchiseavtalet.
 5. Vi börjar tillsammans rita upp din unika Bores-enhet, diskuterar med snickarteamet och renoveringar börjar
 6. Utbildning och praktik drar igång
 7. Rekrytering och utbildning för dina medarbetare
 8. Svinroligt! Nu delar vi på en 3,5a och firar öppningen av just din enhet!

Möt grundarna

Möt CG
Möt C-H

Vanliga frågor

 • Hur ser vårt samarbete ut?

  Som franchisetagare arbetar du både med små och stora visioner. Arbetsuppgifterna omfattar allt inom att vara egen företagare. För det är precis det du är. Arbetstiderna är oregelbundna, med jobb både kvällar och helger. Speciellt i uppstartsskedet.

 • Kan jag starta en Bores var som helst?

  I första hand ser vi att orten ska ha minst 30000 invånare och att läget ska vara där folk rör sig. Då vi är nystartade så letar vi efter både lokaler och ambitiösa franchisetagare. Framförallt i Storstockholm. Dock finns det ingenting som hindrar oss att öppna vare sig i Luleå, Ystad eller Göteborg.

 • Hur ser ni på expansion?

  Vi vet att Bores har en enorm potential. Vi vill modernisera och skapa ett nytänkande koncept. Både inom mat men också inom drift och franchising. Vi kommer att vara helt digitala, kontantfria och i framkant vad gäller sociala medier och ser enorm tillväxt inom snar framtid.

 • Hur lär jag mig jobbet om jag inte har tidigare erfarenhet?

  Först ska du gå en grundutbildning som inkluderar besök hos våra leverantörer och restauranger för att lära oss våra system. Sen är det praktik som gäller. Även dina medarbetare ska gå grundutbildningen som du ansvarar för att hålla. Löpande har vi ägarträffar samt uppföljningar. Där går vi igenom verksamheten och hur vi tillsammans kan utveckla den till det bättre.

 • Vad bör jag tänka på om jag vill starta en Bores-enhet?

  Det viktigaste är att du tror på vårt koncept, villig att arbeta hårt och ta fram raggaren i dig. Vi hjälper dig hela vägen till din lansering och stöttar dig under din resa. Allt handlar om dig och din vilja och i slutändan är det du som är ytterst ansvarig för gatuköket. Känner du att det här är Du så är det rätt för dig. Skicka in en anmälan och det skadar aldrig att ta reda på mer.

 • Är det jag eller ni som väljer en lokal?

  Det skiljer sig från tillfälle till tillfälle. Antagligen så har du en lokal som passar in i vår etableringsplan eller så hittar vi gemensamt en ny lokal. Viktigast för framgång är att lokalen passar in med vår etableringsstrategi.

 • Får jag inreda lokalen som jag vill?

  Då ingen lokal är det andra likt är det viktigt att lokalen följer Bores formspråk och det ska vara tydligt att man är i en Bores-enhet. Däremot finns det alltid möjligheter att anpassa lokalen efter lokala önskemål.

 • Kan jag renovera lokalen själv?

  Vi rekommenderar vårt snickarteam. Dom har erfarenhet och vet hur en Bores ska se ut. Sannolikheten är att du når omsättning snabbare med professionell hjälp