Hamburgerkedja

Om ägarna

Bores är den äkta burgarkedjan för alla tillfällen i en välkomnande och avslappnad miljö. En magisk burgare sitter alltid fint.
#tamedenkompis

Hamburgerkedja

Om ägarna

CG startade sin första restaurang CGs PIZZA tillsammans med vänner vid 27 års ålder som låg vid Nora Torg i Danderyd. Det var ett pizzakoncept och vägg i vägg startades även en ambitiös pizzafabrik med fokus på färskpizza till livsmedelsbutiker. Det gick inte riktigt som tänkt men ambitionen var god och även om CG med vänner borde gett upp tidigare var lärdomarna precis vad CG behövde för att ta nästa steg.

(Första restaurangen i Vallentuna)

Så började det

Startskottet

År 2013 köpte CG ut alla kollegor ur bolaget och började driva restaurangen själv, som då hade flyttat till Enebyängen i Danderyd. Han startade om från grunden och bytte namn till CGs Streetfood. Inom kort lanserades även hamburgare, pizzan förbättrades och succén var ett faktum. Ett extremt experimenterande inom hamburgare och smaker inleddes och oändliga tester av nya smaker ledde till att otroligt mycket hamburgare och pizza förtärdes. Han tänkte på en gammal kollega och ”produkten, produkten, produkten” fick redan då en viktig roll i CGs restaurang. Efter han slitit bort sin lugg både en och två gånger lyckades CG vända skeppet och skapa ett stabilt AB med hög omsättning och då CG aldrig sett sig som krögare utan som entreprenör så visste han redan där och då att:

  1. Han behöver hjälp. CG är bra på mycket men inte på att driva bolag
  2. Han visste redan där och då vem som skulle göra alla idéerna till genomförbara och långsiktiga

C-H har en bakgrund som entreprenör inom IT-industrin där han startat och drivit ett gäng bolag där fokus alltid har varit tydlighet och ett extremt personal- och kundfokus. Redan tidigt lärde han sig att utan nöjd personal och nöjda kunder kommer bolagen han drev aldrig att överleva. 2011 startade C-H sitt senaste bolag tillsammans med två kollegor och trots att det var 6 väldigt framgångsrika år så hade han en tid funderat på vad han skulle göra när han blir vuxen, vem funderar inte på det liksom? Förutom att ibland ha bollat några idéer med sin bror hade han absolut ingen erfarenhet av restaurangbranschen men det skulle ändras efter ett samtal en vacker sommardag 2017 när CG satt på sin altan och ringde C-H för att breaka en ny affärsidé.

C-H funderade ju som sagt redan på vad han skulle göra, och var vid den tiden IT-konsult på Landstinget, så tajmingen var perfekt för att breaka en ny affärsidé. C-H och CG hade visserligen talat rätt länge om att starta något tillsammans då de är samma skrot och korn. Sagt och gjort så sålde C-H av sitt innehav i bolaget, CG tog ett lån på sitt hus och vips så var starten av BORES i gång! De visste redan vad som krävdes av varandra och att pengar aldrig har skulle stå i fokus utan att det är ett resultat av hårt arbete. Det är precis så som de fortfarande jobbar idag, seriöst men inte allvarligt. Skarpa diskussioner som skapar, inte förgör….förutom på fyllan då CG är omöjligt att ha att göra med. Bröderna bestämde där och då två saker:

  1. ALDRIG BRÅKA OM PENGAR
  2. Driva företaget extremt seriöst men inte allvarligt

”Säg att du har 5 vägval i livet… hur du än väljer så slutar det på samma sätt”

Vid samtalet på altanen bestämdes det för att konkurrera ut Solna Korv, revolutionera och återta gatukökens rykte som mötesplats och få dom coola igen.

Vad ska vi heta ”att heta det man serverar är fattigt”

Arbetsnamnet Brunos gatukök dök upp pga. att C-H och CG hade en bajsbrun Volvo 240 som gemensam första bil. Namnet BORES dök upp när de hjälpte deras far att flytta och såg tavlan på Bore, som nu hänger på alla restauranger. De pratade om alla goda minnen av honom och besöken i finska skärgården. Hur roligt de hade det där som barn med fiske, tältning, badäventyr, spel och kusinerna. Helt enkelt en hyllning till farfar som var familjens överhuvud på ön Älgö. Bröderna beskriver Bore från deras synvinkel från när de var barn. Stor, stark, ansvarfull och kreativ. Ett hårt yttre men med ett mjukt och krämigt inre. Helt enkelt en förebild och inspirationskälla. Bore var fantastisk!

”Seriös men inte allvarlig”

Det visades dock att CG’s idé med gatukök inte riktigt passade in med ambitionen och produkt, de kunde göra mycket mer. Tre gatukök startades och när det 3e påbörjades visste de redan att det inte skulle kunna gå så bröderna tackade ja till ett läge i Linköping för att starta deras första ”riktiga” restaurang. De träffade Björn och Anette Möller och startade restaurangen genom franchise och de fick sitt stora break. Björns och Anettes lokalkännedom och brödernas gemensamma hårda jobb genererade succé och BORES 2.0 inledes. På 1 år och 8 månader startades 8 enheter inklusive det enda gatuköket som finns kvar. BORES Vallentuna är den första enheten och efter mycket jobb fick de till slut ordning på gatuköket som idag omsätter bra och är ett uppskattat tillskott i Vallentuna kommun.

Bores 3.0

År 2022 är BORES år. Det öppnas nu stora och genomtänkta restauranger som är byggda på familjevärderingar. BORES är ett familjeföretag. Med ett designkoncept som heter Gillestuga 2.0 så ska man få känslan av det som C-H och CG tyckte var fantastiskt från tiden hos sin farfar BORE. Fiske, brädspel, pussel, god mat och trevliga stunder med familjen. Bröderna bygger bolag med passion och ett långsiktigt tänk men de är långt ifrån färdiga. ”Et koncept är som ett barn… efter 3 år så klarar det av att stå och gå stabilt, men det behöver ytterligare 10 är på sig för att klara sig utan uppsikt”

 Vi är BORESFAMILJEN!

Spelas just nu på Bores

Lyssna in stämningen

9 st

Restauranger

30 st

Restauranger 2024

100+ st

BORES-familjen

434 k

Sålda burgare sedan 2017

Populära rätter

Bores burgare

Utvecklingen har varit lång, tuff och noggrann. Det vi landade i är att Bores handlar om maten.