Bästa hamburgaren, enligt oss & många andra

In goda burgare we trust

Bores är den äkta burgarkedjan för alla tillfällen i en välkomnande och avslappnad miljö. En magisk burgare sitter alltid fint.
#tamedenkompis

Startskottet

Om bores

Under 1950-talet öppnades i Sverige de första riktiga gatuköken och tog landet med storm. En kultur bildades snabbt i och med detta och gatuköket blev en välkomnande mötesplats byggt på passion. Idén till BORES föddes ur denna kultur när bröderna Carl Gustaf och Carl-Henrik Forssbeck 2017 bestämde sig för att bryta sig in i den nya och mycket mer opersonliga burgarkulturen och starta ett gatukök. Målet var att ta tillbaka det hemtrevliga och inbjudande, bort med prestigen, leverera riktigt bra premiumburgare till vettiga priser i ett modernt restaurangkoncept kallat Gillestuga 2.0 som flörtar med dåtiden i sitt uttryck. 

 

Under resan har BORES utvecklats till fullskaliga restauranger och tagit konceptet Gillestuga 2.0 till en helt ny nivå. Idag har många BORES fullständiga rättigheter i sitt ”Bardagsrum”, en stor läskbar med läsk från alla världens hörn, Ben & Jerry’s milkshake corner, Johan & Nyström kaffehörna och ett episkt pizzakoncept.

Om bores

Namnet Bores

Namnet BORES kommer från bröderna Forssbecks (grundarna) farfar som hette Bore. När bröderna var små såg de upp till honom med en stor dos idoldyrkan. Han var som en slags antihjälte, mannen man ville vara eller åtminstone få hänga med, utan att Bore själv visste det. Han var ärlig och rak med ett hårt yttre men med ett mjukt inre, genuin och rättvis. Bore var en man med hög integritet som var seriös men aldrig allvarlig. Alltid lite ful i mun och långt ifrån PK. Bröderna såg honom ständigt med pipan i mun och björnmössan på huvudet. Han var äkta. 

Bores personlighetsdrag ligger till grund för värdeorden som konceptet och varumärket BORES står för och han finns med oss i vår resa som vårt andeväsen. Vi kallar det ”Godkänd av Bore”.

 

Bore var entreprenör och en riktigt grym konstnär. Förmodligen hade han älskat illustrationerna som vi på BORES tagit fram som visar när Bore gick från en fiskande konstnär till kungen av burgare och hur han lämnade över smashverktyget till sina barnbarn, vi kallar den BORES MAGISKA RESA!

BORES, en hyllning till grundarnas farfar Bore

Spelas just nu på Bores

Lyssna in stämningen

9 st

Restauranger

30 st

Restauranger 2024

100+ st

BORES-familjen

434 k

Sålda burgare sedan 2017

Populära rätter

Bores burgare

Utvecklingen har varit lång, tuff och noggrann. Det vi landade i är att Bores handlar om maten.