FRANCHISING

Bores är för alla - folkligt och enkelt att förstå med mat i fokus som talar för sig själv. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet för att starta ett eget Bores Gatukök, vi hjälper dig, stöttar dig och utbildar dig. Bores Gatuköks drivs som franchise under bolaget The True Bröderna Brothers AB enligt en enkel och transparent modell där du betalar en fast royalty. Tillsammans jobbar vi för att skapa bästa möjliga förutsättningar för dig, som del av Bores.

Framförallt, tillsammans reclaimar vi gatukökskulturen!Varför bli en del av Bores?

 • Vi hjälper dig hela vägen från start till färdig Bores - vi hjälper dig att rita upp restaurangen, planera inför öppning och stöttar dig genom affärskritiska beslut.
 • Vi har ett snickarteam som hjälper dig att renovera och rustar upp din lokal för att hålla Bores standard.
 • Vi håller en förberedande grundutbildning för dig och dina anställda
 • Du blir en del av Bores konceptet, det nya gatuköket.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet från restaurangverksamhet eller företagande för att starta en egen Bores, däremot behöver du vara ambitiös, positiv, handlingskraftig och vara villig att jobba hårt. Då Bores Gatukök är för alla är det viktigt att du har en stor social förmåga och kan hantera alla typer av människor – en social begåvning är A och O helt enkelt.

Viktigt alltså att du verkligen tycker om människor och vill lära dig vårt sätt att arbeta, seriöst men inte allvarlig!Finansiella förutsättningar

Investeringens storlek skiftar från lokal till lokal men för att bli en Bores-certifierad lokal behövs normalt en investering på 50 000:- till 350 000:- plus köksmaskiner på 300 000:- som dock kan leasas.

 • Du står själv för byggkostnader samt inköp av inventarier och utrustning.
 • Fast royalty
 • Marknadföringsavgift
 • Startavgift

Verksamheten ska drivas i aktiebolag, vilket vi hjälper dig att starta upp och vi hjälper dig även med att hitta rätt finansieringsalternativ beroende på dina behov och förutsättningar.

När du startar ett Bores Gatukök blir du egenföretagare, då är det viktigt att du har koll på ekonomin, är noggrann och punktlig. Det är viktigt att förstå att det inte bara är att ragga runt när du startat en Bores för det finns ingen genväg till framgång utan det är hårt jobb som gäller. Vi är dock med dig och kommer jobba precis lika hårt som du för att skapa det bästa gatuköket just ditt kvarter någonsin har sett.Hur ser jobbet ut

 • Som franshisetagare arbetar du både med små och stora visioner
 • Arbetsuppgifterna omfattar allt inom att vara egen företagare. För det är precis det du är.
 • Arbetstiderna är oregelbundna, med jobb både kvällar och helger. Speciellt i uppstartsskedet
 • Du kommer att vara ansvarig för ett helt crew och måste kunna leda, organisera och motivera dina medarbetare
 • Viktigt att du är bra på att planera både din och andras tider, ansvar och uppgifter
 • Det finns ingen genväg till framgång, men med hårt arbete tillsammans med oss så kommer vi att lyckas


Så hur startar jag min egen Bores?

Det börjar med att du skickar in en ansökan till oss, sen är det 8 steg till start:

 1. Vi går igenom din ansökan och passar du så blir du kallad till intervju
 2. Vi tar en första intervju och skriver på ett sekretessavtal.
 3. Andra intervju, vi tar en diskussion om vilkor, läge och lokal och skriver på ett föravtal.
 4. Tredje intervjun, nu skriver vi det slutgiltiga franchiseavtalet.
 5. Vi börjar tillsammans rita upp ditt unika Bores Gatukök, diskuterar med snickarteamet och renoveringar börjar
 6. Utbildning och praktik drar igång
 7. Rekrytering och utbildning för dina medarbetare
 8. Svinroligt! Nu delar vi på en 3,5a och firar öppningen av just ditt Gatukök!


VANLIGA FRÅGOR

Hur ser vårt samarbete ut?

Redan vid första intervjun så är det viktigt att vi klickar. Det är en grundförutsättning för ett lyckat samarbete. Därefter jobbar vi gemensamt för att nå bästa resultat. Men återigen, det viktigaste är att du har vad som krävs.Kan jag starta en Bores varsomhelst?

I första hand ser vi att orten ska ha minst 30000 invånare och att läget ska vara där folk rör sig. Då vi är nystartade så letar vi efter både lokaler och ambitiösa franchisetagare. Framförallt i Storstockholm. Dock finns det ingenting som hindrar oss att öppna vare sig i Luleå, Ystad eller Göteborg.Hur ser ni på expansion?

Vi vet att Bores Gatukök har en enorm potential. Vi vill modernisera och skapa ett nytänkande koncept. Både inom mat men också inom drift och franchising. Vi kommer att vara helt digitala, kontantfria och i framkant vad gäller sociala medier och ser enorm tillväxt inom snar framtid.Hur lär jag mig jobbet om jag inte har tidigare erfarenhet?

Först ska du gå en grundutbildning som inkluderar besök hos våra leverantörer och gatukök för att lära oss våra system. Sen är det praktik som gäller. Även dina medarbetare ska gå grundutbildningen som du ansvarar för att hålla. Löpande har vi ägarträffar samt uppföljningar. Där går vi igenom verksamheten och hur vi tillsammans kan utveckla den till det bättreVad bör jag tänka på om jag vill starta ett Bores Gatukök?

Det viktigaste är att du tror på vårt koncept, villig att arbeta hårt och ta fram raggaren i dig. Vi hjälper dig hela vägen till din lansering och stöttar dig under din resa. Allt handlar om dig och din vilja och i slutändan är det du som är ytterst ansvarig för gatuköket. Känner du att det här är Du så är det rätt för dig. Skicka in en anmälan och det skadar aldrig att ta reda på mer.Är det jag eller ni som väljer en lokal?

Det skiljer sig från tillfälle till tillfälle. Antagligen så har du en lokal som passar in i vår etableringsplan eller så hittar vi gemensamt en ny lokal. Viktigast för framgång är att lokalen passar in med vår etableringsstrategi.Får jag inreda lokalen som jag vill?

Då inget gatukök är det andra likt är det viktigt att lokalen följer Bores formspråk och det ska vara tydligt att man är i ett Bores Gatukök. Däremot finns det alltid möjligheter att anpassa lokalen efter lokala önskemål.Kan jag renovera gatuköket själv?

Vi rekommenderar vårt snickarteam. Dom har erfarenhet och vet hur en Bores ska se ut. Sannolikheten är att du når omsättning snabbare med professionell hjälpTaggad?

Skicka in en ansökan idag, imorgon kanske vi börjar uppstartsprocessen!Magiskt att du anmält intresse! Vi kommer att höra av oss till dig inom kort!